Hei, sinä siellä!

Hei sinä siellä! Juuri sinä, 16-vuotias nuorukainen! Tämä ei ole painajaista. Valitettavasti minä tosiaan olen sinä 30 vuotta vanhempana. Annanpa nyt sinulle muutaman neuvon, että menneisyyteni muuttuisi ja pääsisin nykyisestä pälkähästäni. Katsokin, että elät, kuten käsken!

Ensinnäkin kasvatat kunnollisen pitkän tukan. Tytöt alkavat kiinnostua ihan eri tavalla, kuin tuohon nykyiseen liuhulettiin. Äiti kyllä urputtaa vastaan, mutta ei se sinua väkisin voi parturiin taluttaa. Tässä asiassa pistät kovan kovaa vasten. Ja on tälle toinenkin syy: kohta 30 ikävuoden jälkeen peilistä katsoo Juice Leskinen. Sen jälkeen ei hiuksia voi käyttää kenenkään hurmaamiseen.

Toiseksi hillitset vähän tuota paattien kanssa vehtaamista ja alat kiinnostua tosissasi tytöistä. Sille blondille, joka on mielessäsi, sanot sopivan hetken tullen, että olet ihastunut. Ei se tyttö sinua lyö, vaikka onkin pari vuotta vanhempi ja pari senttiä pitempi. Hän on aivan yhtä ujo kuin sinä. Ole mies, ja hoida tämä homma miehekkäästi. Kohta se tyttö kuitenkin lähtee jonkun hampuusin matkaan, jos et pidä puoliasi.

Ja hoidat sen koulunkäynnin. Lopeta lintsaaminen, ja kerro jollekin, kuinka raskailta koulupäivät tuntuvat. Ehkä voit saada iästäsi huolimatta paikan iltalukiossa. Ja heivaa se pitkä matematiikka pois, ei sinusta insinööriä tule. Pitkän matematiikan kanssa takerointi on aivan turha vaiva. Sen sijaan rupeat opiskelemaan englantia oikein tosissasi. Hyvää sanavarastoa, idiomien tuntemusta ja kieliopin hallintaa tulet vielä tarvitsemaan.

Äläkä lopeta liikuntaa! Pyöräilyn pitäisi olla edelleen kivaa. Kotinurkissasi on monta mukavaa paikkaa, joissa et ole vain tullut käyneeksi. Niihin kannattaa käydä uteliaasti tutustumassa. Ja jos tuuri käy, niihin on mukava viedä joku tyttökin viettämään aikaa hetkeksi. Ja sitä saakelin liikuntaa tulet tarvitsemaan, että olet kunnossa inttiin mennessäsi. Hyväkuntoisena siedät alistamisen, vittuilun, rääkin ja halveksunnan paremmin.

Sinua tullaan haukkumaan monesti homoksi. Et tule sortumaan tässä naiiviin korrektiuteen ajattelemalla, että homo ei väheksyttävä asia. Et ole homo, ja kun sinua homotellaan, sanaa käytetään halveksien. Kun joku homottelee, niin muista, että ainakaan 46 ikävuoteen mennessä et ole ihastunut mieheen tai ollut miehen kanssa sängyssä. Muita seksuaalisia kummallisuuksia sinulla kyllä on, mutta niiden kanssa et joudu ongelmiin, kunhan katsot, kuinka niitä toteutat.

Älä hitossa lopeta meripartiotoimintaa! Sitä liikettä tulet katumaan. Joudut liian suureen vastuuseen partiotoiminnassa jo parin vuoden päästä, joten muista pyytää apua kokeneemmilta. Äläkä yritä kantaa sitä yksin, sillä väsähdät kyllä. Lisäksi sanon, että varo Auran Tähti Poikia! Siitä porukasta sinulle on lopulta lähinnä harmia.

Muista kohdella hellemmin äitiä. Äiti yrittää parhaansa ja tukee harrastuksiasi tuloihinsa nähden huomattavilla rahasummilla. Hän ei jaksa kaikkea kiukutteluasi ja oikutteluasi. Kyllä minä tiedän tuon äkkipikaisuutesi. Sitä on kohtalaisesti jäljellä vielä 30 vuoden päästäkin. Yritä vain muistaa, että lähisuvulle oikuttelusi on taakka. Äläkä kadota yhteyttä äitin puolen sukulaisiin. Isän luokse on kyllä hyvä mennä rentoutumaan ja tauolle arjen vaatimuksista, mutta isä on kuitenkin uskovainen jäärä tulevaan konkurssiinsa asti. Sen jälkeenkin hän on hiukan huumorintajuton - jos kohta jo huomattavasti helpompi kuin 80-luvulla. Äidin puolen suvulta periytyy kuitenkin paras ominaisuutesi: kielelliset taidot. Viljele niitä. Harrasta oikein huolella. Niille on käyttöä ja voit rakentaa elantosi niille, kun aloitat nyt ajoissa. Älä siis vatvo sen asian kanssa yli kaksikymppiseksi!

Ja lopulta: osta sähkökitara ja vahvistin ensi tilassa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nautical Aesthetics III

Luovaa kielenkäyttöä

Masennuksen hoito