lauantai 20. elokuuta 2011

Netissä nopsasti

Sain nopeamman nettiliittymän. Nyt tulee sitten kullinkasvatus- ja nettipokerimainoksia parhaimmillaan lähes kahdeksan megabitin sekuntivauhdilla. Helvetti että ihminen on tyhmä ja minä heidän muassaan.

Joku ryökäleen valopää on mennyt kekkaamaan nettisurffailun kaupallisen potentiaalin. Jokin osa siitä 93 prosentista maailman varallisuutta, joka perustuu odotuksiin, toiveisiin ja tuulentavoitteluun, käytetään tiedon valtatien tukkimiseen valheellisen mainonnan maitokärryillä. Eikä se vielä mitään, että valheellisen, mutta kun vielä niin typerän...

No, samahan se on saastukuksen suhteen: viisaat insinöörit keksivät yhä vähemmän ja vähemmän saastuttavia polttomoottoreita. Tyhmät insinöörit lisäävät niiden käyttöä niin että mahdollisesti koituneet edut nollautuvat. Insinöörien mahdollisuuksia leikkiä keksimillään leluilla pitäisi rajoittaa.

Yliopistot täyttyvät tiedosta. Netti on täynnä informaatiota. Arkikielessä, kuten tässä, nuo kaksi seikkaa ovat synonyymit. Opinkappaleissa ei niinkään, mutta tämä teksti ei ole tarkoitettu tenttiin valmentautumista varten. Tieteenhistoria kertoilee, että aikanaan merkityksettömät pikku tiedonpalaset ovat uusissa asiayhteyksissä osoittautuneet tärkeiksi. Vaikka väitän, että valtaosa kaikenlaisesta informaatiosta on lähinnä infosaastetta, näen vähäisen mielekkyyden mahdollisuuden sille, että punnittua puhetta varastoidaan. Siinä en näe vähäistäkään järkeä, että täysin turhia mainoksia syydetään nettisivuille. En mitenkään usko, että tuhannet ja taas tuhannet kullinkasvatuspillerimainokset ovat onnistunutta huijaamista. Enkä tahdo saada tajutuksi sitäkään, että peräkamarien hikikomorit käyttävät aikaansa noiden mainosten tekemiseen. Vai joko viimein insinöörit ovat keksineet tekoälyn, joka tuottaa sitä mitä inhimillinen ajattelu parhaimmillaan? Jos ovat, ei liene vaikea arvata, kenen järjenjuoksua siinä on kopioitu.

Ei kommentteja: