lauantai 20. elokuuta 2011

Google pyysi puhelinnumeroni

Google pyysi puhelinnumeroani perustelematta tarvettaan mitenkään. Palveluntarjoaja sanoi vain, että saatan menettää blogspot-tilini käyttöoikeuden jos unohdan salasanani tai tilini kaapataan.

Ymmärrän toki, että kaappaustilanteessa tällaisen palvelun tarjoaja voisi periaatteessa olla kiinnostunut palauttamaan tilin sen oikean omistajan käyttöön. Painotan vielä sanaa "periaatteessa".

Jokainen tämän lukeva ihminen on varmasti ollut tekemisissä pankkien ja muiden liikelaitosten kanssa ja tietää kuinka kätevää niiden kanssa on asioida puhelimitse. Google tuskin on ikinä ajatellut palvelevansa asiakkaat sen henkilökohtaisemmin kuin massasähköpostein.

Google, mitä helvettiä teet puhelinnumerollani? Selvitätä todellisen henkilöllisyyteni vain lähetät minulle mainostekstiviestejä? Ensimmäinen ei yksinkertaisesti kuulu teille, Googlen edustajat! Tiedän kyllä, että netissä pitäisi esiintyä omalla persoonallaan. Jopa laki sanoo niin. Minusta se tarkoittaa sitä, että ottaa netissä tekemistään rikoksistaan henkilökohtaisen vastuun. Ei sitä, että tällaistan palveluiden ylläpitäjät saisivat tietää "asiakkaistaan" yhtään enempää kuin maitokauppias käteisellä maksavasta ostajasta.

Jossain vaiheessa Google varmaankin uusii pyyntönsä. En myöskään pidä mahdottomana, että se jollakin verukkeella sulkee blogini. Seuraavassa tekstissä hieman netistä ja mainostamisesta... Terveisiä Googlelle!

Ei kommentteja: