lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kannustinloukku

Oikeisto on jauhanut kannustinloukusta vuosikaudet ja -kymmenet. Persut taas jaksavat vaahdota tukien vastikkeellisuudesta. Eli työttömät työhön. Siis tekemään samaa työtä kuin työlliset, mutta vähemmällä palkalla? Hyvä persut! Näin yhteiskunta jaetaan niihin jotka saavat palkkaa ja niihin jotka eivät. Orjatyöväen luokka on syntymässä. Ja orjatyöväen luokan ylläpito edellyttää aina ja poikkeuksetta jonkinlaista jatkuvaa ja systemaattista lannistamista.

Mikä ihmeen kannustinloukku? Mitä työtön voi tehdä enemmän saadakseen työtä, jos työtä ei ole tarjolla, tai siitä ei nähdä tarpeelliseksi maksaa palkkaa, koska sen voi teettää ilmaiseksi?

Todellinen kannustinloukku on palkkatyöläisillä ja yhteiskunnan hyväosaisilla: ylä- ja keskiluokalla ylipäätään.

MINÄ KERRON NYT, MITEN TYÖTTÖMYYS RATKAISTAAN.

Työttömyys ei ole työhaluisen syy. Muutaman lantin jakaminen työttömälle ei ole kohtuullista. Työtön ei läheskään aina voi tehdä työttömyydelleen juuri muuta kuin odottaa sopivaa sattumaa. Siinä on turha jauhaa kannustimista, ja etenkin niistä on turha jauhaa niiden, jotka ovat syntyneet kultalusikka sekä suussa että perseessä.

Työttömyys on yhteiskunnan syy. Ihmisiä sysitään järjestelmällisesti syrjään, että jotkut saisivat pitää kissanpäivänsä. Niinpä kannustinloukku on hyväosaisilla ja varakkailla.

RATKAISU: JOKAISELLE TYÖTTÖMÄLLE MAKSETAAN TUNTUVA KORVAUS SIITÄ, ETTÄ HÄNTÄ SYRJITÄÄN. MINIMI OLKOON 1800 EUROA KUUKAUDESSA. KULUT KATETAAN PALKKOJA JA OMAISUUTTA VEROTTAMALLA.

Eiköhän ala työllistäminen ja hyvän jakaminen kiinnostaa!

Ei kommentteja: