maanantai 4. lokakuuta 2010

Hyvä Bore
Nyt se tuli!

Boren piti tulla Sigynin ja Joutsenen väliin ja sen tieltä sitten kaiketi olisi siirretty eräitä pienempiä aluksia. Kaiketi joku asunnonomistaja haluaa mielummin katsella hihhuleiden romulaivaa kuin kauniiksi laitettua Borea, joten tuonne se nyt joutui, mihin on pahuksenmoinen käveleminen.

Historiatietoja aluksesta löytiipi täältä, kuten tietenkin myös teknisiä tietoja.

Syy siihen, miksi minä olen Nolla-Boresta kiinnostunut, on se että tuolla tein elämäni ensimmäisen laivamatkan. Vuosi on ollut 1974 tai -75. Silloin laiva kulki vielä höyryn voimalla. Muistan joitakin yksityiskohtia matkasta. Turusta lähdettiin kyllä nykyisestä Siljan satamasta, mutta Tukholmassa laiva kiinnittyi Skepsbron laituriin, vanhaan kaupunkiin aivan kuninkaan linnan läheisyyteen. Muistan istuneeni tuossa kellanruskean valkean kyljen rajalla näkyvällä kaiteella ja katselleeni merta siitä. Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että siinä oli sellainen lasi- tai muovilevy, eli putoamisen vaaraa ei ollut. Hyteissä oli kapeat punkat. Ja ellen ihan väärin muista, jossain päin laivaa oli ruskeaa kokolattiamattoa. Siitä reissusta alkoi tähän asti jatkunut kiinnostukseni veneitä, laivoja ja merta kohtaan. Oman tarinansa aihe olisi se, miten jotkut kiinnostuvat kovasti jo lapsena jostakin asiasta niin, että kiinnostus jatkuu pitkään tai jopa läpi elämän.

Niistä ajoista laiva on varmasti muuttunut kovasti. Haluan silti kovasti päästä sinne katsomaan ja kahvittelemaan. Jonkin sortin majoitusliike laivasta on tulossa. Toivottavasti se tuottaa sen verran että laiva saadaan pidettyä siistinä. Ja tottahan se saisi edelleen tuottaa omistajalleen edes sen verran voittoa, ettei huolenpitomotivaatio katoa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tyyntä !