torstai 3. syyskuuta 2009

Lisäkuvat ilmaiseksiSarjassamme älynväläykset: kuvassa on Finnclipper. Tekee mieleni jättää nimestä toinen n-kirjain pois. Sen jälkeen laivan nimi olisi suomennettuna "Eväleikkuri".
Tuulivoimalat eivät ole pieniä kapistuksia. Talo tuossa katveessa ei ole mikään leikkimökki, vaan ihan kohtalainen asuinrakennus.
Bogesundin linna ei ole keskiakainen. Keskiosa on 1600-luvulta ja tornit parisataa vuotta uudemmat. Mukavasti se katselee puiden yli väylälle.22 neliömetrin saaristoristeilijä. Äärimmillään tämän luokan veneet ovat toista kymmentä metriä pitkiä, mutta alle 2 metriä leveitä. Vaikka ulkonäkö on äärimmäinen, ne eivät ole mitenkään tavattoman nopeita - eivät tosin hitaitakaan. Jos ei pelkää kallistelua, näillä purjehtiminen on mukavaa kesäliikuntaa.

Onkohan kruununprinsessasta mukavaa, että laivoja nimetään hänen mukaansa? Tämä ei ole ensimmäinen sellainen. Onneksi tämä on kuitenkin jokseenkin linjakas ja kaunis, ettei kruununperijä tule rinnastetuksi mihinkään proomuun.
Hasse! Luta inte mot tornet!Ennen oli laivat rautaa.

Satamanäkymät ovat aina vähän tällaisia... ehkä seuraavaksi julkaisenkin sarjan rumia näkymiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ainakin samaa sarjaa turun satamamiljöön kanssa, jollei siis tuo ollut turku, sitäkään kun en tunne oikeen ulkonäöltään. saaristolaisristeilijä kyllä ihan kivannäköinen vaikak ei olekkaan nini nopia kun monet muut :)
-korvaoo

ted kirjoitti...

Tukholman Värtan se siinä. Eikä tuo kakskakkkonenkaan näyttänyt varsinaisesti jalkoihin jäävän.