torstai 13. elokuuta 2009

Possunuha

Olemme saaneet valtiovallan edustajilta tyynnyttelevää tietoa sikainfluenssan vaaroista. Vain kaksi prosenttia infektion saaneista sairastuu vakavasti. Kuolleisuuskin on pienempi kuin melkein minkä tahansa taudin, kuten keskiraskaan kenttämasennuksen, aiheuttama.

Miksi siitä huolimatta pysäkeillä on suurikokoisia mainoksia, jotka käskevät pärskiä hihaan tai nenäliinaan? Eikö olisi viisaampaa kannustaa ihmisiä kohtelemaan toisia sävyisästi, olemaan vaatimatta itseltään ja muilta liikaa ja muutenkin harkitsemaan, mitkä asiat oikeastaan ovat stressaamisen arvoisia?

En nyt ihan syyllistä kansamme terveytemme takia unettomia öitä viettäviä viranomaisia, mutta jotenkin olen ihmeissäni: jos tulossa on jotakin mikä on vain vähän tavallista nuhaa äksympi sairaus, niin mikä tarvis tuollaisia tiedonanturoita on syytää julki? Onko kyse terveysviranomaisten avuttomasta tyynnyttely-yrityksestä, tarpeesta pestä kätensä (sanan moraalisessa merkityksessä) vai peräti ojentaa hukkuvalle oljenkorsi? Sikainfluenssa tulee, ole valmis! Vedä vessa ja pese kädet!

Ah. Tuossa yllä on paskanruskeita kirjaimia.

Ei kommentteja: