torstai 13. elokuuta 2009

Laivat ovat mukavia. Tässä tulloo Birger Jarl, joka eräällä reissulla tuli vastaan Söderarmin ja Tjärvenin majakoiden vesillä, Tukholman saariston ulkoreunalla. Laiva on lähtenyt aamulla Maarianhaminasta ja on matkalla Tukholman Skeppsbronille, kuten kaiketi jokseenkin joka päivä. Äitini matkusti tällä Tukholmaan töihin vuonna 1953, jolloin se oli ihan uusi ja hieno. Tosin pääkoneena oli tuolloin höyrykone, lieni viimeisiä sellaisella varustettuja Itämeren liikenteeseen valmistuneita matkustajalaivoja.
Tämä taas on "Tuhkatriinu". Virallisempi nimi näkyy paatin kyljessä. Majakankuvatus on Tjärven, joka sijaitsee Ahvenanmereltä Tukholmaan vievän väylän päässä, sen pohjoispuolella. Cinderella on noin 40 vuotta uudempi kuin Birger Jarl. Google antanee vastaukset lisempään tiedontarpeeseen. Karuhko maisema maailman kauneimmassa saaristossa. Vai oliko niin, että kaunein saaristo onkin tällä puolen Affenanmerta?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauneus on aina katsojan silmissä kuvaamisessa, maisemassa.

ted kirjoitti...

Niin... tosin en ole sitä mieltä, että kauneuden näkemyksiä muodostellaan kovinkaan itsenäisesti. Mutta viime kädessä, jos ei olisi ihmistä, lienisikö kauneuden ideaakaan. Syvähumanistista aattelua =)