torstai 8. maaliskuuta 2012

www.yle.fi

Avasin Ylen nettisivut nähdäkseni uutiset maaliskuun 8. päivänä kello 19.10. Ja tässä tiedotussatoa alkaen sivun yläreunasta:

Yle.fi:ssä nyt: Hullu juttu jatkuu entistä hullumpana. Kuinka herrasmies tilaa kihlasormuksen? Revontulten luultiin polttavan hiukset päästä.

-Just! Tärkeää asiaa.

Häkämies: En ollut tietoinen finnairin bonuksista

Jyri Häkämies oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Tietenkin on noloa, ettei Häkämies ole tilanteen tasalla. Kokoomuslaisena ja siis taloudellisia riistäjiä edustavana hänellä ei käynyt mielessäkään, että ainakin 20 vuoden ajan suuryrityksillä on ollut tapana pumpata satojatuhansia ja miljoonia ylimpien pomojen taskuun. Mutta mikä uutinen tämä oli? Uutinen olisi se, että asialle olisi tehty jotakin.

Sisupastillien tuotanto on lähdössä Turusta.

Hyvästi, suomalainen sisu!

Likaista peliä AKT:ssä. Auto- ja kuljetusalan työntekijöiden liitossa kränätään. Okei. Sillä lienee vaikutuksensa tuhansien ihmisten elämään. Se nyt on uutinen.

Mitä Iiro Seppänen puuhaa nykyisin?

Miten se vaikuttaa minun arkeeni, mitä Seppäs-Iiro puuhastelee? Viihdettä saa olla, mutta sittemmin tässä tekstissä käy ilmi tämänkin kummasteluni motiivi.

Runojä on vuoden kaunein kirja. Jos oikein ymmärsin, "Runojä" on kirjan nimen oikea kirjoitusasu.

Macuronilaatikko on espanjalainen makaroniloota.

(!)

Poskisuudelma vaatii pelisilmää.

Ei vaadi! Se vaatii huulet ja posket.

Katselin MTV 3:n uutisia. Näytettiin, kun kansanedustajat Kiviniemi ja Soini pommittivat hallituksen edustajia ilkeillä kysymyksillä siitä, miksi uusi kunta- ja vaalipiirijako toteutetaan niin, että nykyisten hallituspuolueiden kannatus nousisi. Edustajat kysyivät myös, aikooko hallitus toisensa jälkeen pitää omaa etuaan pääasiana valtakunnan asioita muutettaessa. Kiviniemi tai Soini vertasi menoa itänaapurimme tapaan hoitaa asioita. Kiintoisaa. Ymmärrän kyllä, että ainakin Keskustalla on oma lehmä ojassa. Sehän vastustaa kuntauudistusta varsin hyvin perustein. En tosin väitä, etteivätkö uudistuksen perusteetkin olisi hyvät. Mutta kyllä kuntauudistuksen lähtökohdan pitää olla yksiselitteisesti kansalaisten etu, ei poliitikkojen kukkaro ja status.

Viimeksi kun kuulin uutisia Läntisen maailmanvallan edesottamuksista, se oli koonnut kaikki lentotukialuksensa uhittelemaan Iranille. Mitähän siellä nyt tapahtuu? Tilannetta ei voi seurata ylen sivuilta ilman erillistä surffailua. Helpommin pääsee jyvälle seuraamalla polttonesteiden hintaa: pieleen menee.

Kreikasta jaksetaan keuhkota. Voivottelemme muutamia kymmeniä miljardeja, vaikka koko talousjärjestelmämme on haukkaamassa lämmintä materiaalia. Tavallisen ihmisen taloudesta ylipäätään: piti tulla työvoimapula, kun suuret ikäluokat lähtevät eläkkeelle. Ei tullut, vaan tuli lama. Suuret ikäluokat lähtivät - viimeinen sammuttaa valon. He rakensivat systeemit, joilla saivat kahmittua hyvän taloudellisen aseman ja oikeuttivat itsensä korkeisiin eläkkeisiin säädöksin. Viis opiskelijoista, lapsiperheistä, työttömistä ja niistä, jotka he omilla toimillaan syrjäyttivät. Lisäksi niitä eläkesäästöjä ei valtiolla ole. Maksaminen on meidän pienituloisten X- tai Ö-sukupolven jäsenten tehtävä. Miksi suostumme siihen? Miksi te suostutte siellä eduskunnassa? Jos kerran opiskelijoita vaaditaan elämään murusilla, eikö olisi kohtuullista, että eläketaatot joutuisivat myymään haalimaansa omaisuutta. Omakotitalon myymällä yksinäinen mummo elelee sujuvasti vuosikausia. Miksi yle ei ruodi eläkepommin syitä, vaan kertoo meille vain törkeimpien rahamiesten pelinpidosta? Kuten sanoin, ahneiden ahneus ei ole uutinen. Sen sijaan ahneuden rajoittaminen olisi. Ja miksi yle ei kerro, mitä asioita mikäkin puolue on ajanut eduskunnassa. Ylen ei pitäisi olla niin julkisuudenkipeä, että kalastelee kansalaisten huomiota poliitikkojen pelleilystä uutisoimalla. Niistäkin riittäisi kertominen siinä määrin kuin se vaikuttaa valtion hallintoon. Roskalehdet kyllä käsittelevät vastakin kaikenlaiset tekstiviestikohut inhimillisen kiinnostuksen tasolla. Roskalehdet varmasti myös mollaavat kreikkalaisia siitä, että heidän johtajansa olivat saatanan tunareita.

Omasta elämästäni tiedän, että toimiminen julkisen terveydenhuollon kanssa on erittäin vaikeaa. Hoitoa ei saa, hoitohenkilökunta on väsynyttä ja kiireistä. Kela syynää tarkkaakin tarkemmin sairauspäivärahahakemukset välttääkseen maksamasta. B-kansalaisten osuus ja katkeruus kasvaa. Mutta ylen toimittaja katsoo parhaaksi sanoa, että tulo- ja elintarvike-erot kasvavat, face it! Yle siis ottaa kantaa sen puolesta, että eriarvoistumiselle ei tarvitse tehdä mitään. Ehkä tuon "uutisen" tarkempi lukeminen paljastaisi, että ingressi on vain huomionkalastelua. Minusta sellainen viestintätapa vain ei kuulu valtion laitokselle. Uusi presidenttimme aloitti uransa painottamalla moneen kertaan kansakunnan yhtenäisyyttä. Ymmärrän syyt, olen kirjoittanut aiheesta tässä blogissa. Ehkä Niinistö on lukenut juttuni. Ylen toimittajat eivät kuitenkaan kuuntele, mitä Tasavallan presidentti sanoo. Ja silti niille maksetaan palkkaa muun muassa uutisten ja tapahtumien seuraamisesta.

Ja nyt on sitten tulossa jokin veroluontoinen Yle-maksu. Miksi? Miksi ihmeessä? Mitään ylemaksua ei tarvittaisi, jos Yle keskittyisi päätehtäväänsä: tärkeiden tietojen jakamiseen. Se pitäisi rahoittaa olemassa olevista veroista. Hömppä joutaa kaupalliseen levitykseen. Jos maassa menee niin huonosti, että valtion rahoja tarvitaan poskisuudelman opettamiseen, olisi kai paras panostaa peruskoulutukseen - se kun ei muutenkaan ole kansainvälisen maineensa veroinen. Mutta Ylehän on lähtenyt kilpasille hömppäkanavien kanssa. Ja jos kerran lähtee mammonan markkinoille, pärjätköön sen ehdoilla! En minä kaipaa valtion rahoittamalta laitokselta tietoja Iiro Seppäsen kuulumisia enkä hispanjalaista makaronilaatikko-ohjetta. Finnairin kuulumiset: kiinnostaa hieman [x]. Revontulista voisi kertoa asiaa. Jos herrasmies ei suoriudu kihlasormuksen ostosta, hän ei ole herrasmies. Eikä mies ollenkaan. Kyllä sen pitäisi riittää, että Yle tiedottaa vain kaikkein keskeisimmistä ja merkittävimmistä kulttuuri-, urheilu- ja viihdeuutisista.

Ja poskisuudelma... Yle taitaa toteuttaa nettisivullaan KMA-periaatetta. Kiss My Ass!

Ei kommentteja: