Lentonäytöksessä























Vietin päivän Turun lentonäytöksessä 18.6. Päivän kiistaton päätähti oli Yhdysvaltain ilmavoimien taitolentoryhmä Thunderbirds, joka F-16 -hävittäjillään esitti vallan mainion shown, vaikka matalalla seilanneet pilvet rajoittivatkin ohjelmaa.

Ensimmäisenä päivänä tilaisuudessa oli TV-uutisten mukaan noin 20 000 katsojaa. En laskenut väkeä enkä kuvausvehkeitä, mutta tuhansia kalliita kameroita näin. Ilmeisesti objektiivin koko on kääntäen verrannollinen miehen egoon tai muuhun varustukseen. Komeimmat vehkeet oli kuitenkin Thunderbirdsin omalla kuvaajalla.

Koska minä omistan vain keskikokoiset vehkeet, ja kirjaimellisesti tuhatta ja sataa menevien kohdeiden kuvaaminen osoittautui hankalaksi, tyydyin jälleen vanhaan filosofiaan kuvaamisesta: kuvaa eri aikaan kuin muut, eri paikasta kuin muut ja eri asioita kuin muut. Sillä aikaa kun muut kuvasivat moottoreitaan käynnisteleviä hävittäjiä, minä pyydystin kameran kennolle tämän miehen, joka oli liikkumisensa sulavuudessa samalla tasolla hävittäjien ja pääskysten kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nautical Aesthetics III

Luovaa kielenkäyttöä

Masennuksen hoito